Presentation del 2

¨
     
 

Hundintresset ligger i generna och jag minns mycket väl första gången jag kom i kontakt med Rottweilern som ras. Det var 1971 på Stockholms utställningen i Älvsjö. Oh vilket intryck dessa stora härliga hundar gjorde på mig! Från den dagen var drömmen klar, Rottweiler måste det bli. Det skulle dock dröja till 1976 innan det kom någon Rottis i huset.

Foto: Jan ÅhlfeldtMen under tiden höll jag till godo med det som bjöds och till min stora lycka flyttade det in en ung familj med en Pekingese i samma hus. Jag blev dagmatte åt lilla Peggy och var så i flera år. Egentligen var ju detta en utmärkt förberedelse för egen hund. Jag fick framför allt lära mig att ta ansvar. Varje dag efter skolan skyndade jag mig hem för att ta ut Peggy som ju var ensam hemma och bara väntade på mig. När jag tänker tillbaka kan jag överhuvudtaget inte minnas att jag någonsin upplevde det som jobbigt, istället blev det en naturlig del av mitt liv. En Pekingese är ju också tillräckligt liten för att även en 10-åring skall kunna gå ut med den ensam. Det blev en stor sorg för mig när den lilla familjen efter 3-4 år flyttade därifrån.

Foto: Madelaine SundqvistMen så 1976 gick den stora drömmen om Rottweiler i uppfyllelse och du hittar mer information om mina hundar på respektive hunds egen sida. Förutom att utbilda egna hundar har jag varit verksam som instruktör sedan tidigt 80-tal. Jag har tränat det mesta i hundväg allt från brukshundar och fågelhundar till vinthundar och polarspetsar. Att träna olika raser är inspirerande så jag ser det som positivt att ha olika raser med i grupperna

Du kan läsa mer om mina tidigare hundar under Historiken i menyn till vänster.